16

Curtea de Arges – Balea Lac – Saua Caprei – vf Vanatoarea lui Buteanu ( 2507 m ) Durata timp: 4 h – 4,5 h, grad de dificultate – mediu

Plecam de dimineata din Curtea de Arges, pe deja faimosul Transfagarasan, iar dupa o ora si jumatate ajungem la Balea Lac, practic, tabara noastra de baza.

Facem o scurta incalzire si verificarea echipamentului de baza, ne pornim la drum si dupa o drumetie usoara de aprox 30 de min, ajungem in Saua Caprei.

Ne tragem respiratia, bem o gura de apa si ne pornim spre unul dintre cele mai frumoase varfuri de peste 2500 m din Romania – Vanatoarea lui Buteanu (2507 m).

Unicitatea acestui varf montan consta in faptul ca avem cea mai buna priveliste atat a Transilvaniei – vom observa orasele Sibiu, Avrig, Fagaras, Raul Olt, cat si a Argesului unde vom admira Transfagarasanul de sus, iar in departare lacul Vidraru.

Tot de pe Vanatoarea lui Buteanu ne vom bucura de cea mai frumoasa priveliste a celei mai inalte creste montane din Romania, si vom observa cu usurinta varfurile Negoiu ( 2535 m), Lespezi ( 2517 m), Moldoveanu ( 2544 m).