15

Tur ghidat, Curtea de Arges – Balea Lac – Balea Cascada faimosul Transfagarasan, soseaua spectaculoasa din munti, ce leaga Curtea de Arges de Balea Lac, te invita sa descoperi locuri unice intr-o calatorie perfecta cu opriri la:

Barajul Vidraru, situat la doar 26 de km de Curtea de Arges, si tot atatia de Pensiunea Casa Medievala, de-a lungul Transfagarasanului, intre versantii Pleasa si Vidraru se inalta lacul de acumulare si Barajul – Vidraru. O constructie impunatoare pe cursul inferior al raului Arges. A fost construit intre anii 1960 si 1965, fiind primul baraj in arc construit in Romania are o inaltime de 166m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Grosimea barajului la bază este de 25 m iar la coronament 6 m.

Pontonul Valea cu Pesti, este principalul punct de atractie pentru croazierele pe Lacul Vidraru.

Croaziera pe Lacul Vidraru, sau calatoria noastra pe “marea din munti” asa cum mai este denumit Lacul Vidraru. Ne vom plimba cu vaporul si vom face caiac kanoe.

Pranz la Balea Lac. Ne oprim pentru un pranz delicios la unul dintre restaurantele de pe malul lacului Balea, si admiram peisajele fermecatoare ale muntilor Fagaras.

Drumetie la Cascada Balea – aprox 1 ora, cea mai mare cascada din muntii Fagaras, ce se lasa descoperita la mai putin de o ora de mers pe jos, prin padure si pe cursul apei. La final admiram caderea spectaculoasa de apa, ce creeaza in zilele insorite de vara un imens curcubeu.