0749.976.879 / 0771.075.664 / 0722.839.797
13

Turul ghidat al municipiului Curtea de Arges, pe jos sau cu bicicleta.

Un important centru cultural si istoric, Curtea de Arges se lasa descoperit fie la pas fie cu bicicleta, intr-un tur ghidat al principalelor obiective turistice din oras:

Manastirea Curtea de Arges: O adevarata bijuterie a culturii, arhitecturii si istoriei, Manastirea Curtea de Arges reprezinta un reper important pentru turismul romanesc. A fost construita de Neagoe Basarab incepand cu anul 1514, iar pictura interioara a fost terminata in anul 1527. Ridicata in plina epoca medievala, catedrala pastreaza elemente disctinctive unice in peisajul romanesc.

Necropola Regala: Aflata la doar 2 min de mers cu masina, de pensiunea Casa Medievala, Necropola Regala se afla chiar langa Manastirea Curtea de Arges si reprezinta un alt obiectiv turistic de o importanta sporita pentru orice vizitator dornic sa-si cunoasca istoria moderna. Noua cadedrala pastreaza in linii mari arhitectura in stil medieval a Bisericii Domnesti. In incinta intrarii exista un loc special amenajat, in pridvor, unde sunt locurile de veci pentru membrii Casei Regale a Romaniei.

Parcul si Fantana Mesterului Manole: Aflata in imediata vecinatate a Manastiririi Curtea de Arges si la doar 2 minute de mers cu masina, distanta de Pensiunea Casa Medievala, intr-unul din cele mai frumoase parcuri ale municipiului, fantana Mesterului Manole e gata sa isi depena legenda oricarui vizitator. Constructorul legendar al manastirii, erou al mai multor balade pupulare, Manole si-a sacrificat sotia zidind-o intr-unul dintre peretii catedralei, pentru a opri daramarea lor.

Curtea si Biserica Domneasca: Important lacas de cult, cu o istorie aparte atat in peisajul Argesean cat si in cultura nationala, Biserica Domneasca reprezinta un reper foarte important in turismul romanesc. Cele peste 300 de scene ale picturii originale din secolul al XIV-lea reprezintă, conform opiniei specialiştilor, unul dintre cele mai valoroase exemple de artă bizantină din sud-estul Europei.

Ruinele San Nicoara: Din punct de vedere arhitectural, biserica Sân Nicoara se încadrează în stilul artei bizantine răsăritene cu formă dreptunghiulară ce cuprinde naosul, pronaosul şi o absidă semicirculară. Zidurile bisericii sunt făcute din şiruri de piatră de râu alternată cu cărămidă. În urma săpăturilor arhelogice, pe teritoriul bisericii au fost descoperite monede de aramă şi argint, străine şi româneşti, dar şi inele de argint ce datează din secolul al XIV-lea.

Muzeul Municipal: Inaugurat la 29 mai 1969, Muzeul Municipal Cureta de Arges, pune la dispozitia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 piese muzeistice (din care peste 300 fac parte din Patrimoniul National Cultural), organizat in doua expozitii de baza, care constituie in acelasi timp si doua sectii distincte, atat ca domeniu de patrimoniu : istorie si etnografie, cat si ca local de expunere.

Casa Norocea: Este una din cele mai frumoase case monument istoric. Ca si arhitectura, ea combina stilul gorjean si cel de casa traditionala din zona Argesului. Muzeul are o bogata colectie de obiecte ale mestesugurilor practicate in zona Argesului, se pot admira de asemenea, costumele populare, cusaturi, tesaturi si obiecte folosite in gospodariile argesenilor.

Colina Belvedere: Acest loc se inalta peste urbe si ofera o priveliste realmente deosebita asupra orasului. Se pot observa din acest punct Belvedere, principalele obiective turistice ale municipiului Curtea de Arges, de asemenea se pot vedea masivul montan Cozia si creasta principala a muntilor Fagarasi. Iar ca bonus, locul este ideal pentru pasionatii de fotografie, oferind niste apusuri de soare senzationale.