16

Inaugurat la 29 mai 1969, Muzeul Municipal Curtea de Arges, pune la dispozitia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 piese muzeistice (din care peste 300 fac parte din Patrimoniul National Cultural), organizat in doua expozitii de baza, care constituie in acelasi timp si doua sectii distincte, atat ca domeniu de patrimoniu: istorie si etnografie, cat si ca local de expunere.

Muzeul gazduieste o expozitia permanenta de istorie si este organizata in 7 sali corespunzatoare periodizarii istoriei orasului, de la vechi la nou si expune: portretele voievozilor care au domnit in Arges, realizate in bronz; replici dupa obiectele Domnilor de la Arges ( inele, aplice, sigilii, sabii, etc), o bogata colectie de numismatica, de medalii si decoratii, un valoros material arheologic. De o mare valoare istorica si artistica, piesele si obiectele muzeistice, etalate in vitrine corespunzator criteriilor si cerintelor muzeografiei romanesti, provin din descoperirile arheologice de pe raza orasului Curtea de Arges si imprejurimi, dar si din achizitii si donatii.

Situat in centrul vechi al municipiului Curtea de Arges, muzeul Municipal se afla la doar cativa km de pensiunea Casa Medievala.