0749.976.879 / 0771.075.664 / 0722.839.797
13

Situata in zona de nord a municipiului Curtea de Arges pe DN7C, Casa Medievala iti deschide calea pe cel mai frumos si spectaculos drum din Romania  – Transfagarasan.

Conceput ca un drum strategico-militar la inceputul anilor 70, Transfagarasanul a devenit foarte repede o atractie turistica deosebita.  Cu cativa ani in urma, a fost ales cel mai frumos si spectaculos drum din Europa. O echipa a emisiunii britanice Top Gear, a filmat unul dintre cele mai spectaculoase episoade ale emisunii, aici pe faimosul Transfagarasan.

Cu o lungime de 92 km ( intre Capataneni si Cartisoara), drumul este prevazut cu 27 de viaducte si poduri. Tot aici intalnim cel mai lung tunnel din tara, cu cei 887 m, Transfagarasanul strapunge Muntii Fagarasi, atingand altitudinea de 2042 m.

De-a lungul acestei sosele spectaculoase iti ies in cale alte obiective turistice la fel de frumoase  – Cetatea Negru Voda ( Poienari), Canionul Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Statiunea Balea Lac, cascada Balea.

Credem ca ai suficiente motive sa vizitezi acest drum unic in Europa, atat pentru frumusetea sa spectaculoasa cat si pentru toate obiectivele turistice ce-ti vor face un sejur de exceptie!